Arnstein Arneberg-prisen 2023 for fremragende arkitektur i Østfold

Berømmer transformasjon

Vi ønsker å vektlegge samfunns- og symbolverdien av å gjenbruke hele bygg til et formålsbygg som skolebygg for yrkesfag, fremfor å bygge nytt, heter det fra juryens uttalelse.

Juryen besto av Arild Eriksen (leder), Anna Aniksdal og Andreas Ebeltoft. Jurysekretær Lars Ole Klavestad.
De tre påpeker videre at gjenbruk ofte er noe som ikke blir prioritert fordi det ikke lønner seg. Men her har både oppdragsgiver og arkitekter lykkes.
Bygget fremstår slik arkitekt beskriver intensjonen: en nøktern transformasjon hvor de romlige kvalitetene og det industrielle preget er beholdt, og hvor et sentralt amfi med takvinduer åpner opp og skaper et luftig og lyst rom i midten av det ellers dype industribygget.
Tilfredsstillelsen ved å se et bygg som etter en omfattende transformasjon ligner bygget det engang var, er også stor.
Nettopp dette at så mye også er beholdt gjør at de fleste klasserommene har god takhøyde og store vinduer som gir gode dagslysforhold, sier juryen.

PLUS ARKITEKTUR mottar Arnstein Arneberg-prisen 2023 for fremragende arkitektur i Østfold som deles ut av Østfold Arkitektforening.
Skolen er innflyttet i en transformert papirfabrikk hvor de eldste delene ble oppført i 1913, og den nyere delen i 1959.

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å forbedre brukeropplevelsen på nettstedet vårt. Ved å fortsette å bruke dette nettstedet samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler.