Halden videregående skole har vunnet Byggeskikkprisen 2022

Juryens vurdering av Halden videregående skole

Samlokaliseringen av Halden videregående skole i de tidligere industrilokalene til Norske Skog, Saugbrugs har bidratt til å beholde viktige utdanningsprogram som bygg og anlegg, elektro, musikk, dans og drama, teknikk og industriell produksjon og helse og omsorg i Halden.

Resultatet har blitt en helhetlig campus på Porsnes som binder utdanningsprogrammene og skolebygningene sammen. Transformasjonen av en gammel papirfabrikk til skole og kulturhus er utført på en forbilledlig måte. Byggets industrielle identitet er bevart samtidig som alle skolens funksjoner har fått unike lokaler med rommelighet, takhøyde og vindusflater man ikke finner i nye bygg.

Det arkitektoniske grepet med et åpent sentralt trapperom med en gedigen furutrapp og store takvinduer, danner et naturlig amfi og en lys åpen møteplass som et samlende element i bygget. Bygget har blitt moderne, funksjonelt og miljøvennlig. Identiteten til industribygget er bevart både inne og ute. Bygget varmes opp med overskuddsenergi fra Norske Skog, Saugbrugs.

Haldens nye videregående skole, er blitt et viktig tilskudd til Halden-samfunnet både i form av arkitekturen i seg selv, men også som et kultur og undervisningsbygg som samler viktige utdanningsprogram for videregående skole i Halden.

Denne nettsiden bruker cookies

Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen på nettstedet vårt og for personlig tilpasning av annonser. Ved å fortsette å bruke dette nettstedet samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Avvis alle